quote uit "Keizer aller ziektes";

Ziekte is de duistere kant van het leven, een beklemmender soort burgerschap. Iedereen die geboren wordt krijgt twee paspoorten mee, een voor het koninkrijk der gezonden en een voor het koninkrijk der zieken. En al gebruiken we allemaal het liefst alleen het goede paspoort, toch moet vroeg of laat iedereen, in geval een tijdlang, zich identificeren als burger van dat andere rijk. Bron; Keizer aller ziektes

vrijdag 22 november 2013

Reconstructie diepflap niet mogelijk

Ik ben al een tijdje stil op dit blog. Niet omdat er niks te melden is, maar omdat het best gevoelig ligt. Inmiddels ben ik al 26 kg afgevallen. Er moet nog 18 kg af. Dan heb ik een gezond BMI. Dat is wat ik wil bereiken. En dankzij Grip op koolydraten (kortweg GOK) gaat me dat lukken ook! Ik kan dit dieet heel makkelijk volhouden. Eigenlijk "mag" ik het van Yvonne Lemmers (de schrijfster van het boek Grip op koolydraten) geen dieet noemen. Het is een nieuwe levenswijze. En zo is het natuurlijk ook; ik zal deze manier van eten altijd moeten blijven volgen. Ik weet zeker dat ik dit blijf volgen omdat ik vind dat de artsen alle wapens uit de kast hebben getrokken om de kanker te verslaan. Het enige wat ik nog kan doen om het kankermonster definitief te verslaan is zorgen dat ik zo gezond mogelijk leef. Ik zeg niet dat dit garantie is!!!! Ik ben me er héél erg van bewust dat de kanker terug kán komen. Maar alle beetjes helpen.

Ik slik tamoxifen dit medicijn gaat op de eventuele achtergebleven kankercellen zitten en blokkeert de hormoonreceptoren. Hierdoor stopt de groei en uiteindelijk sterft de kankercel.  In het vet- en spierweefsel worden mannelijke hormonen, androgenen, omgezet in oestrogenen met behulp van het enzym aromatase. Hierdoor maken vrouwen ook na de overgang of als de eierstokken zijn verwijderd of geblokkeerd, nog oestrogenen aan. Ik wil dus zo min mogelijk vet!!!

Nadeel van zoveel afvallen is dat ik niet meer zo strak in mijn vel zit. Dus dacht ik slim te zijn en hiervan 'gebruik' te maken. Dit door een zogenaamde diepflap reconstructie te laten doen. Dan maakt de plastisch chirurg borsten van je buik.

Helaas na een consult bij een plastisch chirurg werd deze droom ruw verstoord. Dit is bij mij niet mogelijk aangezien ik 17 jaar geleden een buikwandcorrectie heb ondergaan. 4 zware baby's in nog geen 6 jaar tijd hadden mijn buikwand dermate uitgerekt dat ingrijpen op medische indicatie nodig was.

Dat was even een flinke tegenslag!!!!

Gelukkig zijn er nog veel meer opties o.a.;
- een reconstructie vanuit de rug. (LD-flap) nadeel is dat er dan een prothese geplaatst wordt.

- een reconstructie met eigen weefsel vanaf de binnenzijde van mijn bovenbeen. Er zijn maar een paar plastisch chirurgen die deze techniek toepassen. In België zijn ze meer gespecialiseerd in dit soort ingrepen. Maar voor ik het in België kan laten uitvoeren moeten er nog heel wat verzekeringshobbels genomen worden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.